YAPAY ZEKA ALIŞKANLIKLARIMIZI NASIL ETKİLİYOR?

Hızla değişen dünyada teknolojiden daha hızlı gelişen başka bir endüstri yok. Teknoloji sektörü, yeni fikirlerin, günlük işleri yürütme şeklimize dair farklı yolların ve hükümetlerin dünya meselelerini koordine etmesinde yeni yöntemlerin inovasyonunda ön saflarda yer alıyor.

Bu sektördeki büyüme şaşırtıcı bir hızda devam ediyor ve hiçbir yavaşlama belirtisi göstermiyor.Teknoloji sektörü, şu anda yılda yüzde 5 ila 6 oranında büyüyen geniş bir kategori ve önümüzdeki yıllarda yapay zeka kitlelere yayıldıkça bu oranın artması bekleniyor. 

Devrim yaratan teknoloji her geçen gün ilerliyor ve tabii, bu ilerlemenin maliyeti de artıyor. Sektörde 2022 yılında toplam 3,45 trilyon dolarlık harcama yapıldı.Teknoloji ilerledikçe, ürünleri de farklı şekilde satın alıyor ve tüketiyoruz. Geçtiğimiz yıl mobil reklamcılığa 300 milyar dolar harcandı. 

TikTok’un İngiltere Genel Müdürü Kris Bodger teknolojinin reklamcılığı ve tüketici alışkanlıklarını nasıl değiştirdiğini şöyle anlatıyor:

“Eğlence ve pazarlama endüstrisinde, yaratıcılığı merkeze alan daha uzun formlu hikaye anlatımına doğru önemli bir geçiş olduğunu düşünüyoruz. TikTok’ta sesli videoları tam ekranda oynatabilirsiniz. Bunu topluluğumuzun can damarı olan platformumuzdaki içerik üreticilerinin aldığı beğenilerle gördük. Markaların özgün olmalarını ve hikayelerini daha önce mümkün olmayan şekillerde anlatmalarını sağlıyorlar.”

Teknolojik gelişmeler nedeniyle değişen sadece tüketim değil. İş yapma şeklimiz de büyük bir değişimden geçiyor.

Daha fazlasını öğrenmek için muhabirimiz Ryan Capperauld’u Doha’ya, Google’ın yeni bulut hizmetinin Katar Ulusal Kongre Merkezi‘ndeki lansmanına gönderdik. Üst düzey Google yöneticileri de bölgedeki yeni bulut hizmetinin lansmanını görüşmek üzere burada bir araya geldi.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika Google Cloud Sorumlusu Tarik Khalil, “Bugün Katar’da, Orta Doğu’daki ilk bölgemizin lansmanını yapıyoruz. Bu, küresel olarak genişleme planımızın bir parçası. Bölgedeki müşterilerimizden ve ortaklarımızdan gelen talep giderek artıyor. Ve genellikle talep artışının olduğu ülkelere yatırım yaparken amacımız, müşterilerimize yakın olmak, onların sorunlarını çözmelerine ve müşterilerine daha iyi bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olmak.” şeklinde konuşuyor. 

KAYNAK: EURONEWS

Bir Cevap Yazın