Site icon Work'n Women

ACİL DURUM UYGULAMALARI

Reklamlar

Ülkemizin 10 ilinde etkisi ağır yıkımlara sebep olan deprem felaketinden sonra acil durumlarda yapılması gerekenler hepimizin gündeminde yer almaya başladı.

Özellikle günlük hayatımızda elimizden düşürmediğimiz telefonlarımızı kullanarak olası bir acil durumdan kurtulma şansı elde etmek mümkün olabiliyor. Depremin ardından bir kez daha indirmeyi unutmamamız gereken acil durum uygulamalarını sizin için derledik.

112 Acil Yardım Butonu

Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan bu uygulama, konum bilgisi vererek yardım talep etmenizi ve kısa sürede müdahale edilmesini sağlıyor. TC kimlik numaranız ve e-Nabız için oluşturmuş olduğunuz şifreyi yazarak uygulamaya kolayca giriş yapabilirsiniz. Uygulamayı Android için buradan iOS için buradan indirebilirsiniz.

AKUT Güvendeyim

Müdahale için olmasa da yakınlarınıza ve sevdiklerinize, acil durumda iyi olduğunuzu bildirebilmeniz için en önemli uygulamalardan biri AKUT Güvendeyim. Ülkede gerçekleşen bomba patlamalarından doğal afetlere kadar pek çok durumda bu uygulamayı kullanmanız mümkün. Önceden belirlemiş olduğunuz 10 telefon numarasına direkt olarak iyi olduğunuz SMS’ini iletirken, aynı zamanda GPS’iniz aktifse konum bilgisini de ekliyor. Uygulamayı Android için buradan iOS için buradan indirebilirsiniz.

Bridgefy

Deprem gibi doğal afetlerde şebekenin çökmesi ya da saldırılarda internetin kapatılması gibi durumlarda haberleşme imkanları oldukça kısalıyor. Bunun için SMS mümkün değilse, Bridgefy internetsiz mesajlaşma imkanı ile karşımıza çıkıyor. Yaklaşık 100 metre içindeki yakınlarınızla iletişim kurmanıza yardımcı olan bu uygulamada mesajlar şifrelenmese de haberleşmeyi hızlı hale getiriyor. Uygulamayı Android için buradan iOS için buradan indirebilirsiniz.

The Real Whistle/Emergency Whistle

Kaybolma, şüpheli durum ve enkaz altında kalma gibi durumlarda yüksek ses çıkarmak kurtulmanız için çok önemli. Sesiniz her zaman yeterli olmayabilir ya da zaman geçtikçe sesiniz çıkmayacak durumda olabilirsiniz. Eğer düdüğünüz yoksa bu uygulamayı indirerek çok uzaktan bile net bir şekilde duyulacak sesler çıkarılmasını sağlayabilirsiniz. Android kullanıcıları The Real Whistle – Whistle Sound Effects uygulamasını buradan, iOS kullanıcıları ise Emergency Whistle uygulamasını buradan indirebilir.

Exit mobile version